Magasinet KLASSISK logo
Magasinet KLASSISK logo

MAGASINARTIKEL (UDDRAG)

En naturkraft, der ikke kan bremses | Interview Lise Davidsen

24/09-18
En naturkraft, der ikke kan bremses | Interview Lise Davidsen | Magasinet KLASSISK

Lise Davidsens operastemme er af de helt store og sjældne. Ligeså meget pondus den har, ligeså ydmyg virker hun, og hun formår at stå fast over for hård konkurrence og albuer med rundsave på.

Af Per Rask Madsen

Hvor tidligt kan en stor operastemme opdages? Hvor mange af os bærer potentiale til at møjsommeligt opbygge og udfolde det kraftfulde instrument, som en stemme, der kan synge hen over et stort orkester, er? Jeg er vældig nysgerrig efter, hvornår Lise Davidsen opdagede, hvad hun en dag ville være i stand til vokalt – hvis man overhovedet kan sætte dato på sådan noget. Rygtet om den 31-årige herboende norske sopran er nået vidt og bredt ud, siden hun i 2015 vandt førsteprisen i Plácido Domingos sangkonkurrence Operalia, og vigtige internationale aviser følger hende opmærksomt.

»Jeg prøver at synge mig til respekt, vise, at jeg har min ret her, og så lader jeg de andre være i fred«
Lise Davidsen, sopran

Jeg fanger hende efter fyraften på telefonen i Aix-en-Provence, hvor hun er midt i prøveforløbet på en produktion af Richard Strauss’ opera ‘Ariadne på Naxos’.

Sårbar på scenen
Som teenager havde hun smag for at synge popmusik og musicals – opera kom ret sent ind i billedet. I gymnasiet bredte hun spektret ud, sang forskellige genrer, begyndte i pigekor og begyndte at finde barokmusik spændende. Men udviklingspotentialet anede hun intet om.
»Jeg var 2. sopran, mezzo, og det var musikken i sig selv, der talte til mig, snarere end jeg fokuserede på, hvilken stemmetype jeg havde«. Sikker på et talent i et vist omfang var Lise Davidsen imidlertid og blev optaget på Griegakademiet i Bergen.
Hvornår begyndte du at tænke, at du havde en stor stemme?
»Efter tre år i Bergen begyndte jeg i København, hvor min lærer Susanne Eken gjorde mig opmærksom på, at jeg havde en stemme ...MAGASINET KLASSISK NR. 50 | SEPT. - OKT. 2018 Magasinet KLASSISK nyheder Læs hele artiklen i
KLASSISK nr. 50
Bestil abonnement på magasinet KLASSISK

FLERE MAGASINARTIKLER

Musikturist i London | Guide | Magasinet KLASSISK

Musikturist i London | Guide

Her er KLASSISKs guide til byens mange koncertsale, operahuse og kirker, så du kan danne dig et overblik, få fif til de bedste siddepladser og ikke mindst, hvad det koster, og hvor du skal købe billetter.

Interview: Leonidas Kavakos<br>»Vi kan aldrig besejre mesterværkerne« | Magasinet KLASSISK

Interview: Leonidas Kavakos
»Vi kan aldrig besejre mesterværkerne«

Ingen kender Sibeliusʼ violinkoncert bedre end Leonidas Kavakos. I sin tid fik han overbevist komponistens efterkommere om at indspille den pralende originalversion. Men efter hundredvis af opførelser gør værket ham stadig usikker. Denne vinter er han aktuel i København både som solist og dirigent.

NYHEDER

Torsdagskoncerten fylder 85 og har det godt | Magasinet KLASSISK nyhed

Torsdagskoncerten fylder 85 og har det godt

Torsdagskoncerten har spillet løs siden september 1933, og har det - ifølge dem selv - bedre end nogensinde.

KONTAKT

Kontakt redaktionen | KLASSISK

Har du ris, ros eller spørgsmål - så kontakt os

Sende os en mail og du vil modtage svar via den e-mail du angiver.

ANMELDELSER

Faccio: Hamlet Wiener Symfonikerne, dir. Paulo Carignani, iscen. Olivier Tambosi. C Major 740608 | Magasinet KLASSISK anmeldelse

En glemt Hamlet-opera

Er det muligt at skabe en overbevisende operaudgave af det “danske” skuespil?

ANNONCER

Mozarts Requiem Trinitatis Kantori 2018

Magasinet KLASSISK abonnement

Mozarts Requiem Trinitatis Kantori 2018

Carl Nielsen International Competition 2019