Magasinet KLASSISK logo
Magasinet KLASSISK logo

ARTIKLER (UDDRAG)

UDEN TID, INGEN MUSIK

Musik forløber i tid – men hvordan finder man det optimale TEMPO til et givent stykke musik? Nogle komponister overlader det til musikernes finfølelse. I al fald i et vist omfang. Beethoven og mange efter ham har forsøgt sig med metronomen som rigid vejviser, men valget af det rette tempo afhænger af andet end komponistens egne idéer.

Interview: Roberto Alagna
»JEG DØR, DEN DAG JEG IKKE LÆNGERE HAR SANGEN I MIT LIV«

Hos ROBERTO ALAGNA rimer hjerte på smerte og musik altid på passion. Han er sydlandsk charmetenor til fingerspidserne, elsker både de store operaer og den folkelige sang, og brænder i disse år for ny musikdramatik.

NIELSENS TID ER KOMMET

New York Filharmonikerne er ved at indspille alle CARL NIELSENS symfonier. Nye indspilninger af store, internationale dirigenter som Colin Davis og Gustavo Dudamel er på markedet. »Nielsens tid er kommet«, siger dirigenten Alan Gilbert.

MED ØRERNE I MASKINEN

I slutningen af 1990’erne var den klassiske musik døende. I dag blomstrer den, for da det så allersortest ud, indfandt et computernetværk sig og pustede så meget nyt liv i klassikerne, at en hel musikkultur har fået troen tilbage. Jens Povlsen fortæller historien om den klassiske musiks comeback på internettet.

Interview: Morten Frank Larsen
FRA IKAST TIL WIEN

Selvom Morten Frank Larsen har fast job i Wien, øver han som freelancer konstant på fremtidige sangpartier. Det ene øjeblik synger han Strauss sammen med Renée Fleming på The Met, det næste indspiller han en sangcyklus af Bent Lorentzen.

ANNONCER

Trio Satie - Nytår på fransk 2018

Mogens Dahl Koncertsal