Læs i klassisk nr.
Til (E-mail, adskil flere med komma):

Fra (E-mail):

Besked:

 
AKTUELLE ARTIKLER

Portræt: Carl Nielsen
Carl den Store

Som komponist er Carl Nielsen uden sidestykke. Undervurderet i udlandet, men et nationalsymbol herhjemme. KLASSISK kigger tilbage på komponisten med den let genkendelige stemme i selskab med dirigent Thomas Dausgaard og komponist Hans Abrahamsen. Begge med Nielsen tæt inde på livet.


LÆS MERE »

Interview: Stefan Herheim
Udgangspunktet er en aftale

Instruktøren Stefan Herheim er kendt for at skabe overraskende nye bud på klassiske operaer. I forbindelse med opsætningen af Verdis ‘Siciliansk vesper’ på Operaen i København forklarer han hvorfor. Og at han altid tager udgangspunkt i musikken.


LÆS MERE »
FLERE ARTIKLER

»JEG LEVER I EN EVIG UDSÆTTELSE«

En af Danmarks mest berømmede komponister, HANS ABRAHAMSEN, fylder 60 år i december. Han skriver for tiden på et nyt værk til Berliner Filharmonikerne – og synes i tilbageblikket, at han altid har arbejdet med de samme idéer.


LÆS MERE »

Portræt: Sergey Prokofiev
KLAVERKONCERTERNES FRÆKKE DRENG

Klaverkoncerten var døende som genre, da SERGEY PROKOFIEV komponerede sine fem i perioden 1911-32 og var med til at give genren en livskraftig opblomstring. For lytteren i dag virker Prokofievs værker forunderligt nutidige, hvilket man kan opleve dette forår i DR Koncerthuset.


LÆS MERE »
KLASSISK ApS · Postboks 2517 · 2100 København Ø · Tlf.: +45 29 90 95 71 · E-mail: info@klassisk.org