International Society for the Performing Arts 2015
     
   
   
A  A
Læs i klassisk nr.
Til (E-mail, adskil flere med komma):

Fra (E-mail):

Besked:

 
AKTUELLE ARTIKLER

Malko 2015:
Har vi en vinder?

God, bedre, bedst. Også i den klassiske musikverden konkurreres der på livet løs. 24 dirigentspirer svinger snart taktstokken til en ny omgang af Malko Konkurrencen, men også pianister og komponister slider for at stå øverst på podiet, for det siges, at en førsteplads skaber en karriere. Men gælder det stadig?


LÆS MERE »

Fokus: Carl Nielsens operaer
Nielsens lys & mørke i opera

Carl Nielsen komponerede to operaer. De var hinandens diametrale modsætninger. Den ene mørk, gammeltestamentlig og skæbnetung. Den anden lys, legende og let, men trods deres forskelle har de en fællesnævner i komponistens eget liv.


LÆS MERE »
FLERE ARTIKLER

MAN KAN GODT NØJES MED EN BØF

JOSEPH CALLEJA, den maltesiske tenor, leverer varen. I New York, i Wien, i London. Kalenderen er fuldt booket fem år frem. Ind i mellem de store lyriske tenorroller står den på koncerter kloden rundt: 5-6 operaarier lagt sammen med orkestermellemspil og glaseret med neapolitana. Det er helt, som det skal være, siger tenoren selv. Hvem siger måske, man skal spise hele koen, fordi man har lyst til en bøf?


LÆS MERE »

SIR SIMON OG CHOKOLADEFABRIKKEN

SIMON RATTLE snuppede pladsen foran et af verdens absolut bedste symfoniorkestre for næsen af Daniel Barenboim og blev siden kritiseret for at sjofle med orkestrets særlige varme ”chokoladeklang”. I dag er Simon Rattle mere elsket end nogensinde og modtager den 2. februar Sonnings Musikpris.


LÆS MERE »
KLASSISK ApS · Postboks 2517 · 2100 København Ø · Tlf.: +45 29 90 95 71 · E-mail: info@klassisk.org