Egnsteatret Undergrunden 2015
     
   
   
CD/DVD anmeldelse
Til (E-mail, adskil flere med komma):

Fra (E-mail):

Besked:
Rued Langgaard: Strygekvartetter vol. 1 | KLASSISK anmeldelse
03/05-12
Rued Langgaard: Strygekvartetter vol. 1
Nightingale String Quartet (Josefine Dalsgaard og Gunvor Sihm, violin, Marie Louise Broholt Jensen, bratsch, Louisa Schwab, cello).
Dacapo 6.220575


Alle fire værker var med på pionerindspilningen fra 1984 med den entusiastiske Kontra Kvartet. Har man den, må man dog absolut også have den nye cd, for den er meget anderledes. Hele vores Langgaard-opfattelse er forandret i mellemtiden, og det samme gælder den danske strygerkultur, der nu kan hoste op med et ensemble af høj klasse, selvom de fire musikere endnu er studerende. Nightingale String Quartet giver en næsten demonstrativ nyfortolkning, og musikken får et væld af nuancer. Der spilles forceret helt til kanten, af og til udover den, samtidig med at stemningen kan vende til det totalt introverte på et sekund.
Jens Cornelius
 
Aktuelle anmeldelser
08/07-15

Brahms: Serenader

Hvor dejligt, at Riccardo Chailly valgte at inkludere de to skønne værker i sin Brahms-fase, som efter hans pladeproduktion at dømme er ved at være overstået.

LÆS MERE »
15/07-15

Verdi: Rigoletto

I denne opsætning er al form for landskab og arkitektur skrællet bort.

LÆS MERE »
Flere anmeldelser
01/11-14

Langgaard: Strygekvartetter vol. 3

Et løftet øjenbryn her, et blik til siden der, Langgaards tårer, forvirring og isolation i en svævende akkord, der dunker af glæde og smerte

LÆS MERE »
01/09-11

Ildsprudlende cembalotoner

Ildsprudlende cembalotoner

LÆS MERE »
KLASSISK ApS · Postboks 2517 · 2100 København Ø · Tlf.: +45 29 90 95 71 · E-mail: info@klassisk.org